ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ – Ο ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Νέος φόρος στα ακίνητα – Ο χειμαζόμενος τομέας της Οικοδομής».
Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: Νέος φόρος στα ακίνητα – Ο χειμαζόμενος τομέας της Οικοδομής

κ. Πρωθυπουργέ,
    Προκειμένου να καλύψει τις αστοχίες της στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, η κυβέρνηση επέλεξε, για πολλοστή φορά, την επιβολή ενός φόρου στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία.    Πέραν του ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν ήδη να καταβάλλουν τους προηγούμενους σχετικούς φόρους, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται τη στιγμή που ο τομέας της οικοδομής διανύει τη χειρότερή του περίοδο εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στον κλάδο, που μετράει περισσότερους από 50.000 ανέργους.
    Κατόπιν τούτων,
    Ερωτάσθε:
1)    Γιατί αυτή η φορολογική στοχοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας; Πιστεύετε ότι ο νέος φόρος στα ακίνητα θα αποδώσει τα αναμενόμενα;
2)    Πώς θα δοθεί ουσιαστική ώθηση στον κρίσιμο τομέα της οικοδομής που αποτελεί βασικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία;


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Γ. Καρατζαφέρης