ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ZOUGLA.GR ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

«Η είσοδος μου στην πολιτική ήταν μια πράξη ευθύνης αλλά και πατριωτισμού. Σκεφτείτε πως άφησα έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ένα τηλεοπτικό κανάλι και μια εφημερίδα που είχαν κέρδη την εποχή εκείνη για να μπω στην πολιτική και να προσφέρω στην πατρίδα μου». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον διαδικτυακό τόπο Ζougla.gr και στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Κάλεσμα για το Βελλίδειο στις 14 του Σεπτέμβη

Ο ΛΑ.Ο.Σ. πασχίζει για να σωθεί η πατρίδα. Αποφάσισα στις 14 Σεπεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 19.30 να συγκεντρωθούμε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε μια ανοιχτή συγκέντρωση. Κανένα κόμμα μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτό φοβούμενο την αποτυχία του να το γεμίσει. Εμείς τολμάμε. Έχουμε την δική μας πρόταση για την πατρίδα και καλούμε όλο τον κόσμο, όλη την Μακεδονία, να έρθει να μας ακούσει να βρεθεί κοντά μας σε μια νέα πορεία για την σωτηρία της.

Χρειαζόμαστε σύμπνοια για να σώσουμε την Ελλάδα έστω και στο παραπέντε

Επί μήνες τώρα μέσα αλλά και έξω από την Βουλή, καλώ τα δύο πολιτικά κόμματα τα οποία να σημειώσουμε πως είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, να συστρατευθούν για να μπορέσουμε, αν μπορέσουμε, να σώσουμε την χώρα. Αν και πιστεύω πως έχουμε φτάσει πια σε οριακό σημείο, αλλά κυρίως έχει φτάσει σε οριακό σημείο η ίδια η Ευρώπη, η οποία δεν έχει πια τη δυνατότητα να σώσει τον εαυτό της, πόσο μάλλον την Ελλάδα. Εμείς σαν ΛΑ.Ο.Σ. δεν ζητάμε τίποτε. Τίποτε απολύτως. Ούτε «καρέκλα» ούτε «σκαμνάκι». Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια από πατριωτικό καθήκον. Όμως η Ευρώπη πια δεν μας έχει εμπιστοσύνη. Βλέπει πως ο Γ. Παπανδρέου θέλει αλλά δεν μπορεί. Ο κ. Βενιζέλος αντίθετα «ροκανίζει» το χρόνο γιατί δεν θέλει και για τον κ. Σαμαρά, ακόμη δεν μπορούν να βρουν σημείο συνάντησης μαζί του.
Δυστυχώς στην συγκεκριμένη στιγμή, κανείς δεν είναι τόσο σοβαρός όσο απαιτούν οι περιστάσεις.

Ακόμη και αν καταστραφούμε, θα ξανασηκωθούμε στα πόδια μας

Εμείς οι Έλληνες δείχνουμε να μην καταλαβαίνουμε πως βαδίζουμε ολοταχώς στην καταστροφή. Επί χρόνια λέω μέσα στο Κοινοβούλιο, πως έπρεπε εμείς οι πολιτικοί με το παράδειγμα μας να στοιχήσουμε τον Ελληνικό λαό πίσω μας και να δουλέψουμε για την σωτηρία μας. Έλεγα, να μειώσουμε στο μισό τους μισθούς των βουλευτών, να επιστρέψουμε τα αυτοκίνητά μας, να δείξουμε πρώτοι εμείς οι πολιτικοί πως κάνουμε θυσίες ώστε να ακολουθήσει ο λαός. Έδωσα πρώτος εγώ το αυτοκίνητό μου. Έδωσα ένα εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που παίρνει το Κόμμα μου σαν κρατική επιχορήγηση, που είναι και λίγα μπροστά σε όσα παίρνουν τα μεγάλα κόμματα. Τώρα είναι πια αργά. Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε τον λαό συμπαραστάτη μας. Είναι πιθανό να καταστραφούμε. Αλλά είμαι σίγουρος πως την αμέσως επόμενη μέρα, ο ελληνικός λαός θα σηκωθεί στα πόδια του, θα δουλέψει σκληρά και θα ξαναχτίσει την Ελλάδα.