ΜΥΚΟΝΟΣ-ΝΑMMOS: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ

Πώς η Εφορία μείωσε το πρόστιμο 
από τα 2 εκατ. στις 3.000€!

Πρόστιμο ψιλικατζίδικου καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του «Nammos» στην Ψαρού, αν και εντοπίστηκαν να μην έχουν κόψει ούτε μια απόδειξη τη βραδιά που το μαγαζί τους «βούλιαξε» από επώνυμους και ισχυρούς

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κόβει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο δίνει αγώνα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προκειμένου να εκτελεστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, η Εφορία Μυκόνου φαίνεται ότι βάζει «βόμβα» στα θεμέλια αυτών των προσπαθειών.
Λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ κόστισαν τελικά οι παραβάσεις του πιο γνωστού ίσως κλαμπ της Μυκόνου,
που έστησε τη συναυλία – υπερπαραγωγή του Αντώνη Ρέμου πέρυσι το καλοκαίρι, παρουσία 1.500 ατόμων, χωρίς να κόψει ούτε μισή απόδειξη! Η ιστορία, που στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών είχε τον κωδικό «Nammos», από το όνομα του γνωστού μαγαζιού-γωνία στην παραλία της Ψαρούς, αποδείχθηκε «φούσκα», αφού ύστερα από μήνες ελέγχων και ερευνών του επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο που επιβάλλεται σε έναν ψιλικατζή επειδή δεν έκοψε μια απόδειξη.
    Τον περασμένο Αύγουστο η ΥπΕΕ ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο τη μεγάλη της επιτυχία να καταφέρει να εντοπίσει ότι σε μια συναυλία σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου κανείς από τους παρευρισκομένους δεν είχε κόψει εισιτήριο. Έγραφε, μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου: «Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω 1.500 άτομα, καθένα από τα οποία κατέβαλε ποσό 150-250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο προερχόμενα από αυτή. Η ΥπΕΕ συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων». Τελικά, στις 12 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε το πρόστιμο για τη «λαθραία» συναυλία: 10.000 ευρώ, τα οποία, αν πληρωθούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών, μειώνονται σε μόλις 3.000 ευρώ! Όπως ανακοινώθηκε όμως από αρμόδια πρόσωπα της Εφορίας, το πρόστιμο εκτιμάται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.

Καταγγελία
Με βάση φήμες εκείνων των ημερών, την υπόθεση κατήγγειλε στο πρώην ΣΔΟΕ συγγενής τότε υπουργού που διαπίστωσε ότι το τραπέζι που είχε κρατήσει ημέρες πριν είχε καταληφθεί από άλλη παρέα και αποχώρησε με οργή, ενώ δύο ημέρες αργότερα κατέφθασαν οι άνδρες της ΥπΕΕ. Σε σχετικές ερωτήσεις των «Ράμπο» της Υπηρεσίας οι ιδιοκτήτες του «Nammos» απάντησαν ότι επρόκειτο για ένα ιδιωτικό πάρτι και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έκοψαν αποδείξεις στους «καλεσμένους» τους. Λίγες ημέρες μετά και ενώ οι ελεγκτές εκτιμούσαν ότι τα συνολικά έσοδα από την εκδήλωση ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ, με εντολή εισαγγελέα ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδιοκτητών του γνωστού εστιατορίου. Ωστόσο, πέρασαν περισσότεροι από 6 μήνες από την ημέρα του συμβάντος και δεν είχε εκδοθεί κανένα πόρισμα είτε από την Εφορία Μυκόνου είτε από το πρώην ΣΔΟΕ. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πριν από λίγες ημέρες ότι οι υπάλληλοι της Εφορίας Μυκόνου είχαν παγώσει την υπόθεση λόγω των εκλογών. Μετά τα πιεστικά τηλεφωνήματα των επιτελών του υπουργείου, όμως, οι εφοριακοί της Μυκόνου αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκαν ότι το πρόστιμο που επεβλήθη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. στο «Nammos» ανήλθε στο ποσό των 10.000 ευρώ. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου δεν κρύβαν την οργή τους και υποστηρίζουν ότι το πρόστιμο δεν είναι οριστικό και δεν θα είναι το μοναδικό. Μάλιστα, διευκρίνισαν ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει τακτικός έλεγχος και το τελικό πόρισμα με το οριστικό πρόστιμο εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες.
    Ερωτήματα προκαλεί, επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών γιατί η Εφορία Μυκόνου δεν έχει εκδώσει ακόμα πρόστιμα και για άλλο γνωστό εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου συνελήφθη να διαθέτει δύο ταμειακές μηχανές: μία κανονική (δηλωμένη στην Εφορία), που ήταν εγκαταστημένη εντός του εστιατορίου, και μια ψεύτικη, η οποία βρισκόταν σε διπλανό οίκημα. Όπως υποστήριζαν τότε οι άνδρες της ΥπΕΕ, από την ψεύτικη ταμειακή εκδίδονταν οι 9 στις 10 αποδείξεις που έκοβε το εστιατόριο.

ΟΝ ΤΗΕ ΒΕΑCH

Η συναυλία όπου όλοι ήθελαν να είναι εκεί….
Εκείνο το βράδυ του Ιουλίου στη Μύκονο όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Ψαρού. Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο «Nammos» συγκέντρωνε απίστευτο πλήθος κόσμου στην πιο must παραλία του Νησιού των Ανέμων. Ο στενός και στριφογυριστός δρόμος ασφυκτιούσε και οι παρκαδόροι δεν προλάβαιναν να παραλαμβάνουν θηριώδη – στην πλειονότητά τους – τζιπ, ενώ μικρά βαν κατέβαζαν μέχρι την παραλία τους θαυμαστές του Αντώνη. Γύρω από την πλωτή εξέδρα τα πρώτα τραπέζια ανέμεναν επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κοσμικές παρέες, ακόμα και πολιτικούς, που ήθελαν να τραγουδήσουν τα σουξέ του Ρέμου. Έξω από το «Nammos» όμως επικρατούσε κυριολεκτικά πανδαιμόνιο. Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που είχαν στοιβαχθεί και περίμεναν να μπουν μέσα. Τραπέζια που είχαν κλειστεί μέρες πριν από τη βραδιά δεν υπήρχαν, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι έμπαιναν από άλλη είσοδο χωρίς φυσικά να ταλαιπωρηθούν. Τελικά, ο Αντώνης Ρέμος εμφανίστηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς οι σαμπάνιες άνοιγαν με καταιγιστικό ρυθμό και τα malt ουίσκι έρρεαν άφθονα μετά το φαγητό, ανεβάζοντας κι άλλο τον λογαριασμό.

ΖΑΝΝΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ


Ο μπάρμαν του «Caprice» που έγινε βασιλιάς στην Ψαρρού
Ιούλιος 2002, Μύκονος… Μια παρεξήγηση ανάμεσα σε δύο εφοπλιστές σηματοδοτεί το τέλος εποχής για την ψαροταβέρνα της παραλίας, που από τότε αποτελούσε στέκι των απανταχού celebrities του νησιού.
    Την επόμενη κιόλας σεζόν το μαγαζί αλλάζει χέρια και ο νέος της ιδιοκτήτης, ονόματι Ζαννής Φραντζέσκος, επιχειρεί το ντεμπούτο του. Έχει μόλις αποχωρήσει από το θρυλικό «Caprice», στο οποίο επί σειρά ετών ήταν ένας από ένας βασικούς μπάρμαν. Το όνομα του νέου εστιατορίου είναι «Nammos». Ο Ζαννής Φραντζέσκος μπαίνει ορεξάτος στη δουλειά μαζί με δύο στενούς του συνεργάτες, τον Κωνσταντή Κουσαθανά και τον σεφ Σάμι Ιμπραήμ, ο οποίος επιμελείται και το μενού. Οι αστακομαρονάδες και οι καραβιδόψυχες αποτελούν σημείο αναφοράς. Τα κοκτέιλ και ο ήχος από τα decks του μπαρ, που ανεβαίνει μετά το μεσημέρι, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες διασκέδασης για τους θαμώνες. Κερασάκι στην τούρτα, η παρουσία επώνυμων προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους που συχνάζουν καθημερινά στην παραλία για να δουν και να τους δουν. Η συνταγή της επιτυχίας είχε κιόλας σερβιριστεί.
    Στα 35 του χρόνια ο Ζαννής Φραντζέσκος χτίζει μια από τις πιο εντυπωσιακές βίλες του νησιού. Λίγο αργότερα αγοράζει ένα εντυπωσιακό σκάφος Riva, αξίας 1.200.000 ευρώ, προκαλώντας βλέμματα θαυμασμού αλλά και φθόνου. Άλλωστε ποιος περίμενε κάποια στιγμή να δει το αμούστακο παλικάρι από το μπαρ «Caprice» με το σοβαρό βλέμμα να μεταμορφώνεται σε λίγα χρόνια σε ισχυρό παράγοντα της διασκέδασης του κοσμοπολίτικου νησιού….
ΠΗΓΗ: blackmoney2011.blogspot.com