Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας...

...ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των Ε.Κ.Α.Μ.

Μεσημβρινές ώρες της 27-7-2011, μετά από συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ, συνελήφθησαν εντός ισογείου διαμερίσματος, στην περιοχή του Κερατσινίου, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας ηλικίας 34 ετών και τρεις (3) Έλληνες ομογενείς, από την Γεωργία, το Καζακστάν και την Αρμενία, ηλικίας 32, 33 και 47 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο πριν οι τρεις πρώτοι από τους ανωτέρω, είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου.Προηγουμένως, Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είχαν εντοπίσει τα δύο αυτοκίνητα, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για την διαφυγή τους, καθώς και το διαμέρισμα στο οποίο είχαν καταφύγει.
Συγκεκριμένα οι τρεις πρώτο συλληφθέντες, την 8.40’ ώρα της 27-7-2011, φορώντας ειδικές μάσκες προσώπου, μετέβησαν στο επί της Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη 545 στο Κερατσίνι, Κέντρο Διανομής των ΕΛ.ΤΑ., όπου αφού έθραυσαν, με τη χρήση βαριοπούλας την πλαϊνή γυάλινη θύρα εισόδου, εισήλθαν στο εσωτερικό του, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, με την απειλή πιστολιού και πολεμικού τουφεκιού KALASHNIKOV και αφαίρεσαν από το γραφείο της διαχείρισης μεγάλο χρηματικό ποσό, που τοποθέτησαν σε σάκο.
Στη συνέχεια βγήκαν από το κατάστημα, επιβιβάσθηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA YARIS, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 17-7-2011, από την περιοχή του Παγκρατίου και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την οδό Χριστοπούλου. Εκεί εγκατέλειψαν το όχημα και επιβιβάσθηκαν σε άλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας VW PASSAΤ, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 5-4-2011 από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ακολούθως κινήθηκαν στις οδούς Θήρας, Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας, όπου αποβιβάσθηκαν και κινούμενοι πεζοί, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου τους ανέμενε ο ομογενής από την Αρμενία, που είχε εξασφαλίσει την είσοδο και απόκρυψη τους στο χώρο.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τριμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε καταστήματα τραπεζών, δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) αυτόματα πολεμικά τουφέκια KALSHNIKOV με διπλές γεμιστήρες.
Ένα (1) πιστόλι μάρκας Heckler and Koch.
Ένα (1) πιστόλι με έξι φυσίγγια.
Ένας (1) γεμιστήρας.
 Μια (1) χειροβομβίδα με αποσυναρμολογημένο το μηχανισμό ασφαλείας και πυροδότησης.
Το σύνολο του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.
Ένα (1) ξιφίδιο με θήκη μήκους 45 εκατοστών.
Τρεις (3) ειδικές μάσκες μεταμφίεσης προσώπου.
Δύο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Στο χώρο του Κέντρου Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς και μια τσάντα πλάτης που περιείχε ένα πιστόλι, μάρκας COLT με γεμιστήρα με οκτώ (8) φυσίγγια και μια γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια.

Ο 34χρονος υπήκοος Ρωσίας, την 27-5-2004, παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από το κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού όπου κρατείτο, με ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και (6) έξι μηνών για ληστεία, οπλοκατοχή, οπλοφορία και αναζητείτο.

Επίσης σε βάρος του εκκρεμούν τρια (3) εντάλματα σύλληψης, μετά από ισάριθμες δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τις παρακάτω περιπτώσεις:
1.    Την 25-9-2009, από το υποκατάστημα της EUROBANK, στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα, με άγνωστο συνεργό του, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 12.640 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του.
2.    Το έτος 2009, είχε διαπράξει με συνεργούς του, είκοσι μία (21) ληστείες σε τράπεζες.
3.    Το έτος 2008, είχε διαπράξει με συνεργούς του, δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος χρηματοποστολών, τραπεζών, δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και δεκαοκτώ (18) κλοπές οχημάτων.