Για λάθος χειρισμούς Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Καρατζαφέρης: Οι εκλογές πάνε πίσω με ευθύνη Σαμαρά – Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι «οι εκλογές θα πάνε πίσω» εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει να γίνει αποδεκτή η νέα δανειακή σύμβαση από 180 βουλευτές, αλλά μετά την άρνηση του κ. Σαμαρά να την ψηφίσει αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
    «Έπρεπε να αφήσουμε τον κ. Βενιζέλο να τη φέρει με «180» και εκεί να πούμε ότι καταψηφίζουμε και να πάμε σε εκλογές. Τώρα οι εκλογές πάνε πίσω. Μία κυβέρνηση πέφτει από την άρση της δεδηλωμένης», είπε με νόημα ο κ. Καρατζαφέρης.
    Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με τη στάση που τηρεί όλο αυτό το διάστημα, χαλυβδώνει και θωρακίζει το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως όταν πέφτουν… ψηλές, κανείς δεν σηκώνεται να φύγει από το μαντρί.
    «Δυστυχώς, έχουν γίνει λάθος χειρισμοί και από τα δύο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα χάσει τη δεδηλωμένη όταν ο καθένας φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του», ήταν το καυστικό σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ.
    Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις που δρομολογούνται σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα, λέγοντας πως οι ημέρες είναι ανήσυχες, λόγω της στάσης που τηρούν οι οίκοι αξιολόγησης και οι Ευρωπαίοι εταίροι.
    «Έχω ένα κόμπιασμα μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο σε ό,τι αφορά στον διεθνή περίγυρο σε σχέση με την Ελλάδα. Στα εσωτερικά θέματα νομίζω ότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. τα πράγματα είναι πιο ήρεμα», τόνισε.

Γκόλντεν Μπόις
    Ειδικά για τους οίκους αξιολόγησης, τόνισε πως «ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», εξηγώντας πως αυτήν τη στιγμή το πάνω χέρι το έχουν τα γκόλντεν μπόις του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
    Σημείωσε μάλιστα ότι η ρευστότητα αυτή αρχίζει από τη στιγμή που οι οίκοι αξιολόγησης λένε ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα πτωχευτικό επεισόδιο στην Ελλάδα και η Ευρώπη λέει ότι θα δημιουργηθούν τεράστιες ρωγμές στην Ε.Ε. και αρχίζει και απειλεί με Ευρωπαϊκό Οίκο.

Αντίσταση

    Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ευχή η Ευρώπη να βρει έναν τρόπο να αντισταθεί και να μπει φρένο στα σενάρια που κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για ένα πτωχευτικό επεισόδιο στην Ελλάδα.
    Έντονα επικριτικός για το θέμα αυτό ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος αφού σημείωσε ότι κάτι έχει δει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, υπογράμμισε πως το παιχνίδι της Ευρώπης δεν είναι καθαρό.
    «Μας οδηγούν σε ελεγχόμενη πτώχευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα CDS και οι πατρόνες τους, οι οίκοι αξιολόγησης», τόνισε ο κ. Αϊβαλιώτης.

«Πλακάκια ΑΕ»
    Ο κ. Καρατζαφέρης, αναφορικά με τις παραπομπές στο σκάνδαλο της Ζίμενς, σημείωσε ότι ο ΛΑΟΣ ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ επιφυλακτικός και είχε εκφράσει την άποψη ότι η υπόθεση αυτή θα εξελιχθεί σε παρωδία.
    «Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι πάμε σε μια «Πλακάκια Α.Ε.» μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας. Πολύ βολικά βρήκανε δύο «απόστρατους» από τη μια πλευρά και δύο άλλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη Ν.Δ. σήμερα. Το φορτώσανε σε αυτούς και τελείωσε η υπόθεση», τόνισε.
    Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. λέγοντας ότι «προσβάλλουμε την Ελλάδα» και ότι ο κόσμος δεν θα ικανοποιηθεί θα τεντώσει πιο πολύ τα δάχτυλά του προς το Κοινοβούλιο.

Συνδρομητές
    Ως προς τη διακομματική επιτροπή που πρότεινε ο Πρωθυπουργός, αλλά απέρριψε η αντιπολίτευση, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο ΛΑΟΣ δεν εμπλέκεται και ότι το ζήτημα είναι τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά που πρωταγωνιστεί στα θέματα αυτά.
    «Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί παντού επιτροπές γιατί αδυνατεί μόνο του να κυβερνήσει, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα τα έχει βρει σκούρα και ζητά «συνδρομητές», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Με μέτρο

    Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, επανέλαβε ότι υπάρχει και η μέσο οδός, γιατί κάποιοι έχουν φτιάξει μία ζωή με τον τρόπο τον οποίον τους έδωσε, η Πολιτεία, η οποία σήμερα έρχεται και τους λέει να τον αλλάξουν.
    Εξήγησε, μάλιστα, ότι σαφώς κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν, αλλά σταδιακά και όχι με μια βιαιότητα, η οποία επιχειρείται τώρα και άφησε σαφείς αιχμές, λέγοντας ότι δεν ξέρει εάν θα επικρατήσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ του κ. Ρέππα, ή το light του κ. Ραγκούση.
    «Είναι πράγματα οξύμωρα και αντιφατικά μέσα σε δύο μήνες. Όλα θέλουν το μέτρο τους. Είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά πρέπει να βρεθεί μια μέση οδός», επισήμανε.

Τσαντίρια

    Ο κ. Αϊβαλιώτης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του περιφερειάρχη Αττικής για τα όσα είπαν αναφορικά με τις σκηνές των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος.
    «Τα τσαντίρια να φύγουν από όλη την Αθήνα και όχι μόνο από το Σύνταγμα. «Τσαντίρια» υπάρχουν και στα Προπύλαια και σε πολλά άλλα σημεία της πρωτεύουσας, κάτι που γνωρίζουν και οι τρεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ.