Κάθε περίπτωση θα κριθεί ξεχωριστά…

ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Α. ΖΩΗΡΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ REAL FM

Το τρίπτυχο των θέσεων του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την γενικότερη αξιποίηση της Δημόσιας περιουσίας, ανέφερε η Οικονομολόγος και Μέλος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων κ. Α. Ζωηρού, η οποία προτάθηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Real FM.
    Η κα Ζωηρού, επεσήμανε κατ’ αρχήν, ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην πλήρη σύσταση του Ταμείου και δεν έχει γίνει έναρξη της λειτουργίας του, θέλω να επικεντρώσω την προσοχή, στις τρεις βασικές πτυχές, στις θέσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη».
    Αναφερόμενη στη συνέχεια στις θέσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:
    1. Δεν είμαστε ούτε κάθετα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων ούτε κάθετα κατά αυτών. Θα κρίνουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δεδομένου ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. Δεν ακυρώνεται τίποτε στο σύνολό του, αλλά δεν υποστηρίζεται και τίποτε στο σύνολό του. Έχω μάθει να κρίνω πάντα κατά περίπτωση για να έχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς κατά περίπτωση λοιπόν θα συμφωνούμε ή θα διαφωνούμε.
    2. Είμαστε κάθετα ενάντια σε οποιοδήποτε ξεπούλημα. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε περιπτώσεις όπου το τίμημα θα είναι μικρότερο από την πραγματική αξία.
    Θα δούμε ποιες θα είναι οι προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις κάθε φορά που θα έρχονται στο τραπέζι.
    Οι οικονομικές συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Τα χρονικά όρια είναι πάρα πολύ σφιχτά. Έχουμε να συνεργαστούμε με Εκπροσώπους και από την Τρόικα και με ευρωπαϊκά όργανα. Δεν θα είναι εύκολο αυτό το έργο.
    3. Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές για εμάς, για τον ΛΑ.Ο.Σ. Είμαστε όμως εξαιρετικά επιφυλακτικοί, κάθετοι θα έλεγα, σε θέματα που αφορούν σε πηγές ενέργειας. Όπως για παράδειγμα νερό, λιγνίτη και νικέλιο. Είναι πηγές ενέργειας που η Ελλάδα θα τις χρειαστεί όταν με το καλό – και το πιστεύω αυτό – ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή.