ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ή ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ «ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»;

Άρθρο της Γενικής Διευθύντριας - Εκδότριας της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑ

Ξέρουμε ότι για κάποιους η ηθική στις οικονομικές αγορές και στις συναλλαγές είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.  Ξέρουμε επίσης πως διαφόρων τύπων κομπιναδόροι υπήρχαν και θα υπάρχουν γιατί δυστυχώς τους το επιτρέπει το προβληματικό ελληνικό σύστημα. 
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι οι οποίοι έκαναν πράγματι “την κρίση ευκαιρία” και ανακάλυψαν πολλούς τρόπους για να πολλαπλασιάζουν το εισόδημά τους εις βάρος νομοταγών πολιτών.
Κουστουμαρισμένοι και ευυπόληπτοι πλασάρονται ως μεσολαβητές και υπόσχονται κάθε είδους διευκόλυνση οικονομικού χαρακτήρα. Με το αζημίωτο ασφαλώς.  Συνήθεις ύποπτοι σε αυτό το γαϊτανάκι της κοροϊδίας είναι και δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι και συνήγοροι, οι οποίοι αυτοπροβάλλονται ως “άνθρωποι της πιάτσας”. Δυστυχώς με αυτούς συνεργάζονται και άτομα που βρέθηκαν κατά καιρούς στο περιβάλλον κυβερνώντων και πλέον έχοντας περάσει στο περιθώριο έχουν βγάλει “πωλητήριο”  στις... “γνωριμίες” και στις “επαφές” τους και κοκορεύονται ότι γνωρίζουν να ελίσσονται στο παρασκήνιο και να “τρέχουν” τις εκάστοτε υποθέσεις όσων άτυχων τους εμπιστευτούν. Κάποιοι που ήταν καλά χωμένοι σε..  υπόγεια του Μαξίμου ή υπουργείων και κινούσαν τα νήματα. Έμπειροι... διαδρομιστές που κέρδιζαν το παντεσπάνι τους εκμεταλλευόμενοι τις σχέσεις τους με τα υψηλά κλιμάκια κυβερνήσεων και πλέον ως... απόμαχοι αναλαμβάνουν διαφόρων τύπων “εντολές εργασίας” αλλά στην πράξη νοιάζονται μονάχα για το πως δε θα στερηθούν την πολυτέλεια στην οποία είχαν συνηθίσει. Εξαπτέρυγα πολιτικών προσώπων που δρούσαν και συνεχίζουν να δρουν στο παρασκήνιο και τάζουν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Άτομα επίσης που προαλείφονται για ψηλές θέσεις στην κλίμακα της εξουσίας εάν και εφόσον αλλάξουν τα πράγματα και ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί.  “Υπουργοποιήσιμοι” φαφλατάδες που έχουν όμως πιάσει το... νόημα της  αρπαχτής. Κομματικοί κολαούζοι με βασικό τους προσόν το αμέτρητο θράσος!

Όλοι αυτοί συνθέτουν ένα απερίγραπτο παζλ αδιαφανών δραστηριοτήτων. Έχουν στήσει αυτοί και οι κάθε λογής συνεργάτες τους περίεργες φάμπρικες διαφόρων ειδών εξυπηρετήσεων.  Λένε για παράδειγμα πως δήθεν συνδέονται με  τράπεζες και εμφανίζονται  ως εκπρόσωποι απροσδιόριστων κέντρων, πρόθυμοι να εκπληρώσουν κάθε επιθυμία του “πελάτη” τους. Με τη μόνη διαφορά πως τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πως για αυτούς μοναδικός πελάτης είναι ο εαυτούλης τους. Με ψεύτικες υποσχέσεις για διάφορες... εξυπηρετήσεις γεμίζουν τις δικές τους τσέπες και μετά επικαλούνται αδυναμία εκπλήρωσης όσων υποσχέθηκαν. Και βέβαια μετά... άντε βρες τους! Εξαφανισμένοι από προσώπου γης... Κι αν κάποιος από τους άτυχους που τους ανέθεσαν κάποια υπόθεση απαιτήσει τα συμφωνηθέντα έχουν το θράσος να βγαίνουν και την αντεπίθεση με ασπίδα τις νομικές τους γνώσεις και να απειλούν κι όλας! Για να καλύψουν τις πομπές τους. Για να υπερασπιστούν τη “δουλειά” τους. 
“Δουλειά” που δεν είναι άλλη παρά κάλπικες υποσχέσεις από γλοιώδεις λιμοκοντόρους και... “καθώς πρέπει” κυρίες με... ταγιέρ και πολύ τουπέ. Είναι εκείνοι κι εκείνες που νομίζουν πως μονοπωλούν τη γνώση,  που διαβεβαιώνουν πως γνωρίζουν τις συνταγές της επιτυχίας, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως το μόνο που ξέρουν είναι οι... μακροοικονομικές πολιτικές που θα ωφελήσουν μονάχα τους ίδιους. Έχει δυστυχώς πλημμυρίσει η πιάτσα από τέτοιους καλοθελητές.
Αυτή η ζοφερή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα αρπακτικά ανέκαθεν περίμεναν τέτοιες καταστάσεις κρίσεων για να γεμίσουν τα στομάχια τους. Αλλά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς πρέπει επιτέλους κάποιος να κόψει τα φτερά από τέτοιου είδους αρπακτικά.
Να μπει επιτέλους τέρμα στις ομάδες συμφερόντων και ύποπτων προθέσεων με πολιτικές ή παραπολιτικές πλάτες. Οι διάφορες κλίκες ευθύνονται μεταξύ άλλων για τη νοσηρή κατάσταση στη χώρα μας και κάποτε επιτέλους πρέπει να διαλυθούν. Ας βρεθεί κάποιος επιτέλους να προσγειώσει ανώμαλα όλους εκείνους που νομίζουν πως βρίσκονται πολύ ψηλά για να τους αγγίξει ο οποιοσδήποτε. Ας γύρει για μια φορά σε αυτόν τον τόπο η ζυγαριά προς την πλευρά του ηθικού αντί για αυτήν του νομότυπου.
Τα κόμματα έχουν πρωτίστως την ευθύνη να αναζητήσουν στους κόλπους τους αν υπάρχουν τέτοια άτομα και να τα απομακρύνουν. Δεν μπορεί κάποιοι να μοστράρονται ως εν αναμονή εξουσιαστές και να ζεσταίνουν τις τσέπες τους με... προκαταβολές “παροχής υπηρεσιών”. Η στήλη χτυπάει το πρώτο καμπανάκι κι αν χρειαστεί θα επανέλθει δριμύτερη. Κι αυτό δεν είναι απειλή είναι απλώς μια προειδοποίηση προς κάθε... ενδιαφερόμενο!!!