ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του ειδικού αγορητή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κ. Αϊβαλιώτη, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens είχαν ως εξής:

- Η υπόθεση της SIEMENS όζει συγκάλυψης και συνεννόησης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και συνεννόησης με τη Γερμανία, για να προστατευτεί το «καμάρι» της η SIEMENS!
- Η SIEMENS, εν τω μεταξύ, μας κάνει και αγωγή (!), αφού η ελληνική κυβέρνηση τόσον καιρό την «καμάρωνε»!
- Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε προτείνει κατ’ επανάληψη να γίνει κλήση 3 πρώην πρωθυπουργών (Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής) να καταθέσουν στην Εξεταστική για τη SIEMENS, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.- Δε μάθαμε ποτέ έτσι κι έγινε με το 1 εκατομμύριο μάρκα του κ. Τσουκάτου. Πού πήγαν; Ο Καραμανλής γιατί συνέχισε να εκτελεί περίεργες συμβάσεις και δεν εξέτασε τις συμβάσεις μαμούθ του ΠΑΣΟΚ;
- Η SIEMENS είχε εισχωρήσει βαθιά και στους τομείς της Υγείας και της Άμυνας. Γιατί δεν έγινε ο απαιτούμενος ενδελεχής έλεγχος εκεί;
- Κατά τ’ άλλα φταίει ο Αλογοσκούφης και ο Μαρκογιαννάκης, σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής; Τι απαντά όμως για το έμβασμα – χορηγία της SIEMENS προς τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μέσω ΑΤΕ;
- Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε επισημάνει την ανάγκη αιφνιδιαστικής κατάσχεσης των σκληρών δίσκων των Η/Y της SIEMENS, από την πρώτη στιγμή. Τελικά αυτό έγινε με τα χίλια ζόρια πριν ένα περίπου χρόνο και με καθυστέρηση 4 ετών αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο!
- Από το περιεχόμενο των σκληρών δίσκων προκύπτει ακόμα και στενή παρακολούθηση του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Καραμανλή, και λεπτομερή πληροφόρηση του επικεφαλής της SIEMENS για τις κινήσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκεκριμένη αναφορά προς τον κ. Χριστοφοράκο, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται ως «αλκοολικός» αφού λέγεται ότι ο κ. Καραμανλής «είναι ερωτευμένος με το αλκοόλ»!
- Κατά το ταξίδι στο Μόναχο έγινε φανερή η απόλυτη κάλυψη που έχει η SIEMENS από το γερμανικό κράτος: η Εισαγγελέας απαγόρευσε την οποιαδήποτε ερώτηση για τη σχέση SIEMENS – Σκοπίων αλλά και για τα 100 εκατ. της SIEMENS, τα συστήματα «έπεφταν» συνέχεια, τα αρχεία χάνονταν, ενώ όλα τα στελέχη της SIEMENS επεδείκνυαν «περίεργη αμνησία»!
- Από την άλλη πλευρά, αντί η εταιρεία να μπει σε «καραντίνα» στην Ελλάδα, εξακολουθεί να παίρνει δουλειές. Πριν 8 μήνες η ΔΕΗ υπέγραψε νέα σύμβαση με τη SIEMENS ύψους 2 εκατ. ευρώ! Ούτε πάγωμα συμβάσεων έχει γίνει, ούτε τιμωρία έχει επέλθει, ούτε αποζημιώσεις από τη SIEMENS!
Συμπεράσματα!
Ουδείς γνωρίζει τι έγινε με τα 100 εκατ. ευρώ μίζας της SIEMENS προς κόμματα που είχε καταγγελθεί, αφού ούτε ταμεία άνοιξαν ούτε ταμίες εξετάστηκαν.
Μαύρο πολιτικό χρήμα δεν βρέθηκε, αφού δεν άνοιξαν λογαριασμοί.
Ακόμα και μέχρι σήμερα, δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος της ζημίας που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο.