ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΤΥΝΑΝ»

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος από την ιστορία του «Ερρίκος Ντυνάν» βγαίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς χαρακτήρισε «μικρό Βατοπαίδι» την τροπολογία που ο ίδιος είχε μοιράσει στους βουλευτές και ήταν έτοιμος να καταθέσει για να γίνει νόμος του κράτους!
    Η τροπολογία αφορούσε τροποποίηση του καταστατικού του «Ερρίκος Ντυνάν» και έδινε τη δυνατότητα να πωληθεί σε ιδιώτες.
    Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και έπειτα από δύο εβδομάδες ο συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και για να καταδείξει όσα σκανδαλώδη περιέγραφε τη χαρακτήρισε «μικρό Βατοπαίδι».

Την είχε διανείμει

Κι όμως αυτή την τροπολογία ο κ. Λοβέρδος την είχε διανείμει στις 12 Ιουλίου στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντάς τους να τη διαβάσουν, γιατί θα την ενέτασσε άμεσα σε νομοσχέδιο προκειμένου το… μικρό Βατοπαίδι να γίνει νόμος του κράτους.
    Όσον αφορά το θέμα πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως ήταν φυσικό, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν με τον κ. Λοβέρδο να δηλώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει νέα πρόταση. Σύμφωνα με αυτή και προκειμένου να διασωθεί το «Ντυνάν» σκέψη του υπουργείου είναι το «Ντυνάν», το «Παπαγεωργίου» και το «Ωνάσειο» να μετατραπούν σε πρότυπα νοσοκομεία.
    Με δεδομένα τα κλειστά νοσήλια που θα ανακοινωθούν σύντομα και με προγραμματικές συμφωνίες ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα νοσηλεύονται σε αυτά τα νοσοκομεία ασφαλισμένοι από ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ προκειμένου και να ενισχυθούν και το Δημόσιο να μη ζημιωθεί.
    «Η λύση αιματοδοτεί το Ντυνάν αλλά απαιτεί να εκσυγχρονιστεί η διοίκησή του. Δεν μπορούν όμως να πληρώνονται διοικητικοί υπάλληλοι με 10.000 ευρώ τον μήνα» είπε ο κ. Λοβέρδος. Σύμφωνη δήλωσε επί της αρχής της σκέψης η Νέα Δημοκρατία, με τον τομέαρχη Υγείας Θ. Γιαννόπουλο να δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνούσε και διαφωνεί με τροπολογίες που θα έδιναν το «Ντυνάν» σε ιδιώτες.
    Κατά τα άλλα στην αίθουσα επικράτησε ένταση καθώς στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Γ. Αποστολόπουλος του ΓΑΙΑ και ο Ανδρέας Μαρτίνης του «Ντυνάν». Βλέποντας τον κ. Βγενόπουλο στην αίθουσα ο κ. Αποστολόπουλος αντέδρασε και αποχώρησε λέγοντας ότι η μαιευτική κλινική ΓΑΙΑ δεν θα κλείσει γιατί έχει 25ετή σύμβαση. «Στις 11 Αυγούστου το ΓΑΙΑ πρέπει να φύγει από το Ντυνάν. Εγώ στις 12 θα στείλω ελεγκτές» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς η ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «είπε» ότι η σύμπραξη «Ντυνάν» - ΓΑΙΑ είναι παράνομη. Για όργιο φοροδιαφυγής εκ μέρους του ΓΑΙΑ έκανε λόγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπολογίζοντας το ποσό των 5.000.000 ευρώ κατ’ έτος.
ΠΗΓΗ: blackmoney2011.blogspot.com