Σκέψεις απόσυρσης από τον Μητσοτάκη!

Η πρώτη μαύρη λίστα με τα στελέχη που η ΝΔ δεν θέλει να επανεκλεγούν, κυκλοφόρησε, προκαλώντας ένταση στη Συγγρού. Στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας έχουν μπει οι κ. Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος και Μητσοτάκης, οι οποίοι εκλέγονται και μάλιστα σε υψηλές θέσεις, στη δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας.
    Ο Αντώνης Σαμαράς παρότι ενέταξε και τους τρεις στο συμβούλιο των τομεαρχών, τους θεωρεί ιδιεολογικά βαρίδια και ως εκ τούτου δεν τους θέλει στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές. Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις, αποδείχθηκε η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποποιηθεί βουλευτικών προνομίων.
    Η επίθεση που δέχθηκε ήταν σκληρότατη. Πρωτοστάσησαν μέλη της σαμαρικής ομάδας, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που ούτε για το Γιώργο Παπανδρέου δεν σκέφθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έξαλλος. Σε συσκέψεις με συνεργάτες του συζήτησε όλα τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον.
    Ακόμη και αυτό της προσωρινής αποχώρησης από την κεντρική πολιτική σκηνή, μετά από μια σφοδρή καταγγελία της ηγεσίας της Ν.Δ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναχτυπήσει, αδιαφορώντας για το κλίμα που θα δημιουργηθεί. Οι περιπτώσεις των δύο άλλων βουλευτών διαφέρουν. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Χατζηδάκης έχουν πληροφορηθεί ότι βρίσκονται στο στόχαστρο της Συγγρού, αλλά θα επιχειρήσουν να επανεκλεγούν και αν η ΝΔ ηττηθεί θα θέσουν θέμα ηγεσίας. Αμφότεροι είναι έξαλλοι με αυτά που λένε στους γαλάζιους ψηφοφόρους συνυποψήφιοί τους, όπως ο Γιάννης Μανώλης και η Βασιλική Τζότζολα. Συγκεκριμένα δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θέλει να αλλάξει η σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας και να τεθούν στο περιθώριο οι έχοντς διαφορετική ιδεολογική στόχευση.