Έχει 19 αυτοκίνητα και πουλάει «μούρη» επιστρέφοντας το βουλευτικό όχημα!!!

Ομοβροντία επιθέσεων δέχθηκε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους «γαλάζιους» συναδέλφους του με αφορμή την κίνησή του να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και να παραιτηθεί από την αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις επιτροπές της Βουλής, θέλοντας να δείξει ότι συμπάσχει με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται. Οι συνάδελφοί του δεν δέχθηκαν το αγαθό των προθέσεών του και του καταλόγισαν «ιδιοτέλεια και λαϊκισμό», ενώ έδωσαν και ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις μιλώντας για οικογενειοκρατία και «πρίγκιπες της πολιτικής».
    Η αρχή έγινε από τον συνομήλικό του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε: «Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών, τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι; Αν δεν θέλουμε λοιπόν Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων, θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφθεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και να περνάει ωραία». Σε προσωπικό τόνο απευθύνθηκε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Κοίτα ποιος μιλάει» μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εγώ, Κυριάκο μου, δεν κυβέρνησα ποτέ την Ελλάδα, εντάξει; Φοβάμαι τον αγανακτισμένο, που απλώς δεν ξέρει γιατί γίνεται καμιά φορά όχλος, και ουσιαστικά θέλει να ξεσκίσει «κουκούλες» των επαγγελματιών πολιτικών που μας βγάζουν και γλώσσα».
    Σκληρός ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας: «Οφείλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική αποζημίωση και τις απολαβές του βουλευτή ως υπερβολικό και υπερμεγέθες προνόμιο. Ο μέγας εχθρός είναι ο λαϊκισμός». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο κ. Κώστας Τζαβάρας, ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου. Η ηγεσία της Ν.Δ. απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο έστω και ανεπισήμως, είναι όμως σαφές ότι δεν θέλησε να εμποδίσει τις εκφράσεις αποδοκιμασίας από την πλευρά των βουλευτών. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως επέστρεψε τα πυρά μιλώντας για «τζάμπα μάγκες» «Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Όσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές, για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά, υπογράφουμε και φεύγουμε.