Η μονοκρατία της Αμερικής, τρομάζει!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΖΟUGLA.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται κατά πόσον θα βάλει πόδι στην Μεσόγειο η Ρωσία. Εμένα προσωπικά αυτή η μονοκρατία της Αμερικής με τρομάζει και θεωρώ ότι κρύβει τεράστιους κινδύνους. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει και το αντίπαλο δέος». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ραδιόφωνο του zougla.gr.
«Δεν είμαι αντιαμερικανός. Πιστεύω όμως πως στην παρούσα φάση πρέπει να εκμεταλλευόματσε σαν χώρα όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται για βοήθεια και όχι να παραμένουμε μονομερώς προσκολημμένοι στο άρμα της Αμερικής.
Η Αμερική έχει δύναμη και κάνει ό,τι θέλει. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αν δεν ήθελε να γίνει ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία δεν θα γινόταν, ή ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και για την Ελλάδα. Ποια όμως θα πρέπει να είναι η δική μας στάση απέναντί τους; Θα πρέπει να είναι μια περήφανη πατριωτική εθνική στάση σε σχέση ισοτιμίας και όχι υποταγής».

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών

    «Στην παρούσα φάση βλέπω να απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει – κάτω από τις παρούσες συνθήκες – να οδηγηθεί σε μια εκλογική αναμέτρηση, εκτός βέβαια και αν συμβούν ή προκύψουν κάποια αξεπέραστα εμπόδια και καταστάσεις που θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά σε εκλογές. Έχω την γνώμη πως ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα και να φτιάξει την κατάσταση, ώστε αυτός πια ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να το οδηγήσει στις επόμενες εκλογές. Από την άλλη, ούτε ο κ. Σαμαράς δείχνει να πολυθέλει μια εκλογική αναμέτρηση, άσχετα αν δείχνει να το ζητά τελευταία. Να θυμίσω πως πρόσφατα όταν ο κ. Βενιζέλος στην Βουλή προϊδεάζε για 180 ψήφους για την νέα δανειακή σύμβαση τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως ό,τι και να βάλετε με 180 εγώ δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Ουσιαστικά με την δήλωσή του άνοιξε τα μάτια του Βενιζέλου που θα πήγαινε με 180 τον Σεπτέμβριο πως δεν θα ψηφιζόταν η σύμβαση και έτσι θα οδηγούμαστε σε εκλογές. Τώρα πια χάθηκε αυτή η ευκαιρία.
Δεν είμαι αντιαμερικανός. Πιστεύω όμως πως στην παρούσα φάση πρέπει να εκμεταλλευόμαστε σαν χώρα όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται για βοήθεια και όχι να παραμένουμε μονομερώς προσκολλημένοι στο άρμα της Αμερικής»