Νομικές μπίζνες με «φρουτάκια» από σύμβουλο του Γιώργου

ΜΕΙΖΟΝ ηθικό (τουλάχιστον) θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου προκαλεί η αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ότι νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Γ. Γεραπετρίτης, συνέτασσε ταυτόχρονα – και έναντι αντιτίμου δεκάδων χιλιάδων ευρώ – νομοσχέδια για «φρουτάκια» για λογαριασμό του ΟΠΑΠ!    Το ακόμα χειρότερο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κ. Παπαδημούλη, είναι πως το νομοσχέδιο που συνέταξε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ήταν σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε η δουλειά με τα «φρουτάκια» να δοθεί με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ιδιώτη, και ειδικότερα στην Intralot. Η καταγγελία έγινε στη χθεσινή επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, κατά την ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη.
    Ο κ. Παπαδημούλης προσκόμισε έγγραφο προσφοράς παροχής νομικών υπηρεσιών από το δικηγορικό γραφείο του κ. Γεραπετρίτη προς τον ΟΠΑΠ, που φέρει την υπογραφή του κ. Γεραπετρίτη αλλά και αυτή του τκ. Σπανουδάκη με τη σφραγίδα «ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ». Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Γεραπετρίτης αντί 49.000 ευρώ προσέφερε υπηρεσίες για σύνταξη και επεξεργασία νομοσχεδίου για ηλεκτρονικά παιχνίδια, δηλαδή «φρουτάκια», διαδικτυακό στοίχημα, σχέσεις ΟΠΑΠ-πρακτόρων αλλά και νομική εκπροσώπηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόταση έχει ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2010 και η έγκρισή της έγινε λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου. Ο κ. Γεραπετρίτης είχε αναλάβει, με απόφαση του κ. Παπανδρέου, καθήκοντα στο Μαξίμου από τις 27 Οκτωβρίου 2009 και αποχώρησε στις 23 Ιουλίου 2010. Δηλαδή την ίδια περίοδο που το γραφείο του έκλεινε (προφανώς νομότυπα) δουλειές με τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ, παρείχε και νομικές συμβουλές στον πρωθυπουργό! Πολλοί βουλευτές στάθηκαν στην ηθική διάσταση του θέματος, τονίζοντας πως δεν νοείται ο σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου να συντάσσει νομοσχέδια – και μάλιστα επί πληρωμή – για «φρουτάκια».
    Μολονότι μάλιστα το έγγραφο έφερε την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Σπανουδάκη για μια τόσο σημαντική ενέργεια του ΟΠΑΠ, ο ίδιος χθες δήλωσε ότι δεν το θυμόταν (!), επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ο κ. Γεραπετρίτης παρέχει ακόμα και σήμερα νομικές υπηρεσίες στην ΟΠΑΠ Α.Ε.
    Ο βουλευτές ζήτησε από τον κ. Σπανουδάκη εξηγήσεις και για ποιόν λόγο ο ΟΠΑΠ δίνει με απευθείας ανάθεση στην Intralot την άδεια για 16.500 κουλοχέρηδες. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έχει δώσει για έναν χρόνο το δικαίωμα στην Intralot να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης και επιχειρησιακής λειτουργίας της υποδομής του Οργανισμού, ο κ. Σπανουδάκης απάντησε ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί μόνο την Intralot. Όσον αφορά την τεχνική υποδομή του ΟΠΑΠ, είπε ότι διενεργείται διεθνής διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν η Intralot και η GTECH.
ΠΗΓΗ: blackmoney2011.blogspot.com