ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ «ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΡΕΣΤΗΣ

Το πόρισμα για τη μαφία των ακινήτων που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο καίει στην κυριολεξία επιχειρηματίες, δικαστικούς και μια σειρά από αχυρανθρώπους που χρησιμοποιήθηκαν από την πανίσχυρη συμμορία για την καταπάτηση μεγάλων εκτάσεων, οικοπέδων και την αρπαγή ακινήτων.
    Στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου είναι στοιβαγμένα περισσότερα από 80 κιβώτια με κατασχεμένα έγγραφα αλλά και το υλικό από χιλιάδες κασέτες που κατέγραψαν οι κοριοί της ΕΥΠ στη διάρκεια της πολύμηνης παρακολούθησης των υπόπτων.
    Είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα του υλικού που κατασχέθηκε που οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας θα χρειαστούν περισσότερο από ένα μήνα για να βγάλουν φωτοτυπίες της δικογραφίας, τις οποίες θα παραδώσουν στους κατηγορούμενους, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους πενήντα.

Η εμπλοκή του κ. Ρέστη
    Ο γνωστός επιχειρηματίας, Βίκτωρ Ρέστης, εμπλέκεται σε υπόθεση καταπάτησης δύο χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης στο Κορωπί. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τον εξαπάτησαν αυτοί που του πούλησαν την έκταση και δεν γνώριζε ότι πρόκειται για καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και μάλιστα δασικές.
    Οι ισχυρισμοί του κ. Ρέστη φαίνεται να μην πείθουν και σύμφωνα με δικαστικές πηγές η υπόθεση θα κριθεί στο ακροατήριο. Με αυτά τα δεδομένα, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για καταπάτηση δημόσιας περιουσίας, καθώς και για μια σειρά άλλων αδικημάτων.