ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ 9

Οι μέρες είναι ανήσυχες. Έχω ένα κόμπιασμα μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο σε ό,τι αφορά στον διεθνή περίγυρο σε σχέση με την Ελλάδα. Στα εσωτερικά θέματα νομίζω ότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Ρ/Σ 9 και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Για την παραπομπή για το σκάνδαλο της SIEMENS
Εμείς είχαμε δει από νωρίς το έργο. Ήμαστε πολύ επιφυλακτικοί στην Επιτροπή και στο πόρισμα ο Κ. Αϊβαλιώτης το είχε ξεκαθαρίσει ότι οδηγούμεθα σε παρωδία. Επιβεβαιώνεται λοιπόν αυτή η παρωδία και νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι πάμε σε μια «Πλακάκια Α.Ε.» μεταξύ των δύο κομμάτων. Πολύ βολικά βρήκανε δύο «απόστρατους» από τη μία πλευρά και δύο άλλους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη ΝΔ σήμερα. Το φορτώσανε σε αυτούς και τελείωσε η υπόθεση. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θα ικανοποιηθεί και θα τεντώσει πιο πολύ τα δάχτυλά του προς το Κοινοβούλιο. Προσβάλουμε την Ελλάδα με αυτό.

Για τη Διακομματική για τη βία
Εμάς δεν μας ακουμπάει καθόλου το όλο θέμα. Μας αφορά, αλλά δεν εμπλεκόμεθα σε κάτι. Το θέμα είναι τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά που πρωταγωνιστεί με τον «Α» ή «Β» τρόπο σε αυτά τα θέματα. Το θέμα είναι τι θα πει η Αριστερά. Νομίζω ότι τον ίδιο ρόλο έχει και η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί παντού Επιτροπές γιατί αδυνατεί μόνο του να κυβερνήσει όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα τα έχει βρει σκούρα και ζητά «συνδρομητές».

Για το Μνημόνιο 2
Το είχε πει ξεκάθαρα ο κ. Βενιζέλος ότι πάμε με 180. Τώρα υποχώρησε, γιατί ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν το ψηφίζει καθόλου. Έπρεπε να αφήσουμε τον κ. Βενιζέλο να έρθει το Σεπτέμβριο με «180» και εκεί να πούμε ότι καταψηφίζουμε και να πάμε σε εκλογές. Τώρα οι εκλογές πάνε πίσω. Μία κυβέρνηση πέφτει από την άρση της δεδηλωμένης. Τώρα, με αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χαλυβδώνει το ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα σκεφτεί να σηκωθεί «να φύγει απ’ το μαντρί» όταν έξω πέφτουν ψηλές; Το ΠΑΣΟΚ θωρακίζεται. Δυστυχώς έχουν γίνει λάθος χειρισμοί και από τα δύο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω με πιο τρόπο θα χάσει τη δεδηλωμένη όταν ο καθένας φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του.

Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί
Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν 500 τόνοι του γκρι. Υπάρχει μια μέση οδός την οποία πρέπει να βρούμε. Κάποιοι άνθρωποι έχουν φτιάξει μία ζωή με τον τρόπο τον οποίο τους έδωσε η Πολιτεία. Τώρα η Πολιτεία τους λέει «αλλάξτε τρόπο ζωής». Σαφώς κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν αλλά συν τω χρόνω, όχι με μια βιαιότητα η οποία επιχειρείται τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πιο ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει: Το βαθύ ΠΑΣΟΚ του κ. Ρέππα ή το light ΠΑΣΟΚ του κ. Ραγκούση. Είναι πράγματα οξύμωρα και αντιφατικά μέσα σε δύο μήνες. Όλα θέλουν το μέτρο τους. Είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά πρέπει να βρεθεί μία μέση οδός.

Για τους οίκους αξιολόγησης

Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι το έχουν τα Golden Boys του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι οι κυβερνήσεις οι εκλεγμένες από τους λαούς της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Τώρα υπάρχει μία μεταξύ τους ρευστότητα. Οι οίκοι αξιολόγησης λένε ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα πτωχευτικό επεισόδιο στην Ελλάδα και η Ευρώπη λέει ότι θα δημιουργηθούν τεράστιες ρωγμές στη ΕΕ και αρχίζει και απειλεί με Ευρωπαϊκό Οίκο.
Έγινε μια κουβέντα στις αρχές της εβδομάδας η οποία δεν ξέρω πια κατάληξη είχε. «Δημιουργούμε ένα πτωχευτικό επεισόδιο στην Ελλάδα για να τακτοποιηθούν τα CDS που εσάς δεν σας ακουμπάνε και ταυτοχρόνως μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα αρχίζουμε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, πράγμα που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ευρώπης, λέγοντας ότι «να η Ελλάδα βγαίνει από το λήθαργο». Θέλω να ελπίζω ότι η Ευρώπη θα βρει τρόπο να αντισταθεί.