ΕΦΕΥΓΑΝ με τις βαλίτσες τους γεμάτες κλοπιμαία!

4 ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ…. ΥΠΑΤΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συμμετείχαν στην κατάληψη και πραγματοποίησαν απεργία πείνας με βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα μας. Ωστόσο, όταν αποφάσισαν να «εγκαταλείψουν» την Ελλάδα, είχαν γεμίσει τις αποσκευές τους με κλοπιμαία!

    Οι τέσσερις Μαροκινοί, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο Μέγαρο Υπατία με τους υπόλοιπους μετανάστες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας, επειδή επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό έχοντας στην κατοχή τους αντικείμενα που είχαν κλαπεί από σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα.
    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τέσσερις συλληφθέντες (ηλικίας 26, 27, 29 και 36 ετών) είναι κάτοχοι αποφάσεων αναβολής απομάκρυνσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.   
    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς που συμμετείχαν τον περασμένο χειμώνα στην κατάληψη της Νομικής και του Μεγάρου Υπατία και στην παράλληλη απεργία πείνας, με βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Όπως είναι γνωστό, η πολυήμερη κινητοποίηση είχε λήξει στις αρχές Μαρτίου με τη χορήγηση στους απεργούς καθεστώτος ανοχής και ταξιδιωτικών εγγράφων.
    Ωστόσο οι συγκεκριμένοι μετανάστες φαίνεται πως επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα και την ελευθερία ταξιδιών στο εξωτερικό που τους παρείχε η Πολιτεία για την εξαγωγή κλοπιμαίων.
    Οι τέσσερις συνελήφθησαν στην αίθουσα αναχωρήσεων λίγο πριν επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Τυνησία. Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας του διεθνούς αερολιμένα τους υπέβαλαν σε έλεγχο και εντόπισαν ότι είχαν στην κατοχή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, τη νόμιμη προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από την προανάκριση που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κλοπιμαία. Από τις έρευνες δεν προέκυψε ότι οι τέσσερις Μαροκινοί ήταν οι ίδιοι οι δράστες των κλοπών κι έτσι οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
    Οι τέσσερις Μαροκινοί είχαν μαζί τους ισάριθμες βαλίτσες, στις οποίες είχαν μοιράσει τα κλεμμένα αντικείμενα. Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εννέα κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορτιστές και έξι μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, ένας πλοηγός GPS, μια παιχνιδομηχανή Sony Play Station, τέσσερα ρολόγια, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα σεσουάρ, ένα αυτόματο τρυπάνι, δύο αντρικά αρώματα και ένας φακός.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα αντικείμενα είχαν κλαπεί από οικίες και οχήματα στην περιοχή των Αθηνών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Όσο για τους συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της πρωτεύουσας.