Ένα βήμα πριν την πτώχευση και η Leo Burnett

Χωρίς τα στελέχη της να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν, η διαφημιστική Leo Burnett συγκλονίζει την αγορά, καθώς αναμένεται να καταθέσει αίτηση για ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Σχετικό αίτημα, φέρονται να εξετάζουν δύο ακόμα εταιρίες, η Mass και η Upset! προκαλώντας φόβους για την έναρξη ενός ντόμινο.
    Όπως ήταν φυσικό, το μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί η περίπτωση της Leo Burnett, η οποία ανήκει στον διεθνή Όμιλο Publics, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους επικοινωνίας παγκοσμίως.
    Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, μερικές εβδομάδες νωρίτερα και πιθανόν ενόψει της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, στη Leo Burnett έγιναν μετοχικές αλλαγές και η εταιρία φέρεται να πέρασε από την Publics στον έλεγχο άλλης εταιρίας από την ΕΕ.
    Η Leo Burnett – από την οποία ήδη αποχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Βενέτης – είναι η διαφημιστική η οποία έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα για το Alter. Το «φέσι» φτάνει τα 77,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη δεύτερη «θέση», βρίσκεται η Mass, με άνοιγμα 45,9 εκατομμυρίων ευρώ.
    Το πελατολόγιο της Leo Burnett στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλοι λογαριασμοί όπως των Fiat, OTE, Sony, P&G, Regency, Casa di Patsi, ΔΕΛΤΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να περάσει στην ελληνική εταιρία Publics.