Ο τουρισμός ήταν κατεστραμμένος από την κυβέρνηση πριν από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων

Άρθρο της Γενικής Διευθύντριας - Εκδότριας της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑ

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση με τον ελληνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους ταξιτζήδες πως αμαυρώνουν την εικόνα μας στο εξωτερικό και ταλαιπωρούν τους τουρίστες αλλά ξεχνάει τα δικά της κατορθώματα. Ο ελληνικός τουρισμός ήταν κατεστραμμένος πολύ πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων και υπεύθυνη για αυτό είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία μας... μοστράρει αύξηση των αφίξεων με τη μόνη διαφορά πως οι “αφίξεις” ξένων δεν αφήνουν πάντα και συνάλλαγμα! Στις “αφίξεις” αυτές μετρώνται και οι επιστροφές μεταναστών που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας, μετρώνται επίσης και οι “μπακαλοτουρίστες” που τη βγάζουν με ένα σακίδιο και ένα σάντουιτσ. Επίσης η όποια αύξηση είχε ο ελληνικός τουρισμός φέτος δεν οφείλεται ούτε κατά διάνοια στις κυβερνητικές κινήσεις αλλά υπεύθυνες είναι αποκλειστικά και μόνο οι αναταραχές στις χώρες της Βορείου Αφρικής, όπου τα σοβαρά επεισόδια απέτρεψαν τους τουρίστες να τις επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό και αντί αυτές διάλεξαν την Ελλάδα, η οποία προσφέρει πάνω-κάτω το ίδιο τουριστικό προϊόν.
Επειδή η κυβέρνηση  για πολύ καιρό έκανε απλώς... τουρισμό ή αντιθέτως έκανε ότι περνούσε από το χέρι της να καταστρέψει τον τελευταίο ισχυρό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, τώρα βρήκε την ευκαιρία να αποδώσει πάλι αλλού τις δικες της ευθύνες. Γιατί πριν από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί είχε κάνει ένα σωρό στραβές κινήσεις για να καταδικάσει τον ελληνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκλεισε μια σειρά από γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου κρατά κλειστά μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα ή δεκάδες αίθουσες όπως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο πρώτο πρώτο επιθυμούν να επισκέπτονται υπο κανονικές συνθήκες οι τουρίστες. Η κυβέρνηση Παπανδρέου απειλεί κάθε τρεις και λίγο με αυξήσεις ΦΠΑ τους τουριστικούς φορείς. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να αυξήσει το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Αστυνομία της κυβέρνησης Παπανδρέου ξυλοκοπούσε μέχρι και τουρίστες στο μετρό της Ακρόπολης στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση, κι όσοι τη γλίτωναν έκλαιγαν επί ώρες από τα δακρυγόνα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εχει καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα αυτό να μετατραπεί σε άντρο τοξικομανών και εγκληματικών στοιχείων με αποτέλεσμα ο τουρίστας να τρέμει να κυκλοφορήσει και να μην ξέρει αν θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του σώος και αβλαβής. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εχει βρει ποιοι είναι αυτοί οι επαγγελματίες του τουρισμού, που μόνο επαγγελματίες δεν αποδείχτηκαν, μιας και με την μπακαλίστικη τακτική τους το μόνο που καταφέρνουν συστηματικά είναι να δυσφημίζουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Είναι εκείνοι που νομίζουν ότι με δουλειά δυο-τριών μηνών μπορούν να την βγάλουν καθαρή για όλο το χρόνο

Ολές οι χώρες με ανάλογο τουριστικό προϊόν σαν κι αυτό της Ελλάδας έχουν κάνει επενδύσεις. Που είναι οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα;  Όσοι προσπάθησαν ήρθαν αντιμέτωποι με το τέρας την ελληνικής γραφειοκρατίας. Το οποίο ζει και βασιλεύει και επί κυβέρνησης Παπανδρέου παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Οι άλλες χώρες της γειτονιάς μας έχουν εξελιχθεί σε θελκτικούς προορισμούς και μόνο στη χώρα μας νομίζουμε πως θα πλασάρουμε στον επισκέπτη ήλιο και «μουζάκα» και αυτός θα μας ευγνωμονεί κιόλας. Ο τουρίστας όμως ζητάει ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!! Κάτι που ελάχιστοι δυστυχώς προσφέρουν στον τόπο μας. Έτσι όμως δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τους υπολοίπους. Και βέβαια είναι κακομοιριά να παρακαλάς τους ομογενείς μας ανά τον πλανήτη, όπως έκαναν και φέτος οι κυβερνώντες, να μας επισκεφθούν μήπως κι αφήσουν κανένα ευρώ ή κανένα δολάριο στη «μαμά -πατρίδα».
Η Ελλάδα είναι λίγη για το μέσο τουρίστα και ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση η οποία δεν έπραξε τα δέοντα. Αλλά προφανώς η κυβέρνηση δε στοχεύει στον καλό τουρίστα και αρκείται σε αυτόν που τη βγάζει με σλιπινγκ μπάνγκ και με καρπούζι. Και το σκάνδαλο είναι πως ακόμη και ο Έλληνας τουρίστας στον τόπο του λογίζεται ως πελάτης δεύτερης κατηγορίας. Πληρώνει τα διπλάσια για παροχές που ο ξένος απολαμβάνει στη μισή τιμή και τον κοιτάζουν και με μισό μάτι.
Ολα αυτά λοιπόν είναι χρόνιες παθογένειες του συστήματος με τις οποίες όχι απλώς δε συγκρούστηκε αλλά δεν τις εχει αντιληφθεί καν η κυβέρνηση Παπανδρέου. Κι όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι στο κόκαλο η εικόνα που θα βγαίνει προς τα έξω όσες τουριστικές διαφημίσεις και να πληρώσουμε θα είναι της τουριστικής....Μπανανίας! 


Δυστυχώς η μόνη σχέση που έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου με τον τουρισμό είναι το γεγονός πως πέρυσι μας εξέπληξε ο “τουρίστας πρωθυπουργός” που έκανε δυο μήνες διακοπές, κι αυτό όταν ήταν στην Ελλάδα γιατί συνήθως έλειπε.