Άρση της βουλευτικής ασυλίας Μίχου

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λάμπρου Μίχου ψήφισε στις 8 Ιουνίου η Βουλή.
    Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, καταμετρήθηκαν 167 «υπέρ» της άρσης, 17 «κατά», 5 «παρών», ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
    Την άρση της ασυλίας είχε ζητήσει, όπως υποστηρίζει σε δελτίο τύπου, ο ίδιος ο βουλευτής, προκειμένου να μπορέσει να εκδικαστεί υπόθεση εκκρεμής από τα χρόνια της δημαρχιακής θητείας του στην πόλη μας.
    Ο κ. Μίχος έχει κατηγορηθεί για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, στο πλαίσιο αντιδικίας με υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας.
    «Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της ασυλίας γενικώς και αδιακρίτως», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, μετά την ψηφοφορία.
    «Πρόκειται για θέμα που δεν αφορά τη βουλευτική μου ιδιότητα, και επιθυμία μου είναι να ξεκαθαρίσω πλήρως την υπόθεση αυτή».
    Από την πλευρά του ο Δημοτικός Αστυνόμος κ. Σταύρος Ζωάννος δήλωσε πως εάν ο κ. Μίχος ήθελα να εκδικασθεί η υπόθεση, δεν θα προσκόμιζε στο δικαστήριο έγγραφο με το οποίο επικαλούνταν τη βουλευτική του ασυλία, με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης.
    Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μίχου ζήτησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας με επιστολή του στην Βουλή.
    Ο Δημοτικός Αστυνόμος κ. Ζαάννος μας δήλωσε επίσης πως σκέπτεται να καταθέσει και αγωγή κατά του κ. Μίχου και η όποια αποζημίωση του εκδικασθεί, να την κάνει δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα».
    Σημειώνουμε πως υπάρχει πιθανότητα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Μίχου και για μία άλλη υπόθεση που αφορά εξώδικο των δημοτικών αστυνόμων της πόλης μας κ.κ. Ζωάννου και Λεκκάκου κατά του κ. Μίχου, της π. προϊσταμένης του Δήμου κ. Περιμένη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλάκου, για άνιση υπηρεσιακή μεταχείριση.
    Η εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης έχει ορισθεί για τον Μάρτιο του 2012.