Έρχεται ξένος επενδυτής στα Mc’ Donalds, αλλά δεν φτάνει ποτέ!!

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Σε μια προσπάθεια, να «σώσει» την επένδυσή της στην Ελλάδα, η Mc’ Donald’s, μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.
    Οι πληροφορίες θέλουν, ο νέος στρατηγικός εταίρος που έρχεται να ενισχύσει κεφαλαιακά, αλλά και λειτουργικά την ελληνική θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της μαζικής εστίασης και των fast food, να φέρει ξένο… διαβατήριο και να έχει ήδη υπογραφεί σχετικό μνημόνιο, το οποίο η εταιρεία δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει.
    Οι ίδιες πληροφορίες, μιλούν για επαφές της διοίκησης της μητρικής εταιρείας με την ΚFC, ενώ ανεπιβεβαίωτη παραμένει ακόμη η φήμη ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο όμιλος της οικογένειας Ολαγιάν, συνέταιρος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην Chipita.
    Η παρουσία του πολυεθνικού ομίλου στη χώρα μας δεν είναι πετυχημένη, καθώς από το 1991 μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περί τα 100 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμη καταφέρει, να εμφανίσει κέρδη. Σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτή ήταν η ισχυρή παρουσία εγχώριου παίκτη στον κλάδο (Goody’s).
    Εν τούτοις, η μητρική εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια και έχει προχωρήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε νέα αναδιάρθρωση του δικτύου και σε ανακαίνιση καταστημάτων, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις και η επισκεψιμότητα, αλλά παράλληλα να έχουν διογκωθεί τα κόστη. Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί 32 καταστήματα, εκ των οποίων τα 12 με τη μέθοδο του franchise.
    Τη συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές, την ακολουθεί η πολυεθνική κατά καιρούς, σε μικρές κυρίως χώρες.
    Η νέα αυτή δομή, υπό τον στρατηγικό επενδυτή, δίνει στην εταιρία τη δυνατότητα, να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της επένδυσής της.