«Ράπισμα» για τον Β. Παπαγεωργόπουλο η προφυλάκιση του Μ. Λεμούσια

Ηχηρό «ράπισμα» αποτέλεσε για τον πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να συνεχιστεί η προφυλάκιση του πρώην γραμματέα του δήμου, και στενού του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια για το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση – μαμούθ των 50 και πλέον εκατ. ευρώ.
    Το ανώτερο δικαστικό όργανο, στο οποίο προσέφυγε ο κ. Λεμούσιας ζητώντας την άρση του μέτρου της προφυλάκισης, έκρινε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του αναφορικά με τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες καταγηρείται ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Π. Σαξώνης, κρίνοντας ότι (ο Μ. Λεμούσιος) δεν είχε ασκήσει τον έλεγχο που όφειλε. «Εν όψει της θέσης του στο δήμο Θεσσαλονίκης, αυτός που θα έπρεπε να ασκήσει έλεγχο στη διαχείριση του Παναγιώτη Σαξώνη
και συγκεκριμένα ως εποπτεύων και ασκών έλεγχο όλων των υπηρεσιών του δήμου, όφειλε να ελέγξει εάν ο Σαξώνης λειτουργούσε νόμιμα τη διαχείριση των υπέρ τρίτων κρατήσεων για ποσά που ο δήμος είχε εισπράξει από τους υπαλλήλους», σημειώνεται στο σκεπτικό του βουλεύματος.
    Ακόμη, απορρίπτονται και οι ισχυρισμοί του περί το βασικό κατηγορούμενο, με τον οποίο εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση, κρίνοντας ότι ο Μ. Λεμούσιας δεν κατάφερε να εξηγήσει πειστικά τους λόγους για τους οποίους ο υπόλογος υπάλληλος αποφάσισε να τον στοχοποιήσει.
ΠΗΓΗ: odaimwn.blogspot.com