Η εταιρία Βαλυράκη και οι συμβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε συμφωνία με τον Γ. Σπανουδάκη (επικεφαλής του οργανισμού) για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών και λίγο μετά τον εξέτασε ως μάρτυρα για τη Siemens λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση του C4I

Στη σκιά των αποκαλύψεων ότι η εταιρία του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, παλιού ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ (και φίλου της οικογένειας Παπανδρέου), Σήφη Βαλυράκη έπαιρνε επί 25 χρόνια δουλειές από τον ΟΠΑΠ και πως η Siemens (ζητώντας και τα ρέστα, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να προβεί στις δικές της κινήσεις!) προχώρησε σε αγωγή κατά της Ελλάδας
προκειμένου να μην πληρώσει πρόστιμα, καλείται η Βουλή να αποφασίσει για την παραπομπή των πρώην υπουργών Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.
    Όπως αποκάλυψε μάλιστα η «Ελευθεροτυπία», «το 2010 και ενώ ο Γ. Σπανουδάκης είχε ήδη αναλάβει θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., η σύμβαση με την Brodyn ΕΠΕ όχι μόνο ανανεώθηκε, αλλά και επεκτάθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των ασφαλιστικών του προσωπικού της ΟΠΑΠ σε επίπεδο πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ».
    Το πλήρες όνομα της εταιρίας στα ελληνικά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι «Δυναμικοί μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων – εταιρία περιορισμένης ευθύνης» και στα αγγλικά «Broker Dynamics – Incurance and reinsurance brokers LTD (Brodyn LTD). Σύμφωνα με ΦΕΚ του 2007, μόνοι εταίροι είναι ο κ. Βαλυράκης και οι δύο γιοί του. Σημειώνεται ότι ο κ. Σπανουδάκης είχε καταθέσει και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπό τον κ. Βαλυράκη, καθώς ως στέλεχος του «Αθήνα 2004» είχε εμπλοκή στην υπόθεση του C4I!
ΠΗΓΗ: blackmoney2011.blogspot.com