ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την Ενέργεια.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ «βρίσκομαι τακτικά στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου, διότι είμαι Αρχηγός «παλαιάς κοπής» και δεν θέλω να γυρίζω δεξιά και αριστερά αλλά να βρίσκομαι στη Βουλή, παρών στα σημαντικά θέματα που συζητούνται.
Occasione data, για να σας απαντήσω σε αυτό που είπατε πριν, υπάρχουν 3 κόμματα μέσα στη Βουλή που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη – άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο – και ψήφισαν το νομοσχέδιο. Η χώρα χρειάζεται την ανάπτυξη και όχι «τζάμπα μάγκες» και κόντρες που «ενισχύουν» το κακό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Αναγκαζόμαστε σήμερα να έχουμε «κεχαγιάδες» στο κεφάλι μας, λόγω της στείρας πολιτικής της Μεταπολίτευσης, η οποία μας οδήγησε σήμερα στο να ακούμε ότι για να πάρουμε τα λεφτά πρέπει να δώσουμε εθνική κυριαρχία.
Εάν δεν έχουμε ανάπτυξη θα πηγαίνουμε από δάνειο σε δάνειο και θα είμαστε στο ναδίρ της παγκόσμιας κοινότητας όπως μας κατατάσσουν τώρα όλοι αυτοί οι οίκοι.
Σε μια ευκαιρία που δίνετε τώρα για ανάπτυξη δια της ενέργειας δε μπορώ να πω όχι, όπως η Αριστερά που είναι κατά του επιχειρείν».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:
«Στην προκειμένη περίπτωση ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί κατά 1 ευρώ, αλλά θα διασωθούν επιχειρήσεις που απασχολούν 50-60 χιλιάδες εργαζομένους. Η Αριστερά δηλαδή τι προτείνει; Να πέσουν έξω αυτοί για να έχουμε επιπλέον 50-60 χιλιάδες ανέργους; Άλλωστε, είναι κοινοτική δέσμευση και εάν δεν το κάνουμε και προσφύγει οποιοσδήποτε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα μας επιβληθούν ποινές.
Εδώ δεν γίνεται τίποτα περίεργο, κ. Λαφαζάνη. Άλλωστε υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ και του ΝΣΚ. Με τη λογική τη δική σας οδηγούμαστε σε περισσότερους ανέργους τους οποίους επιβαρύνεται το κράτος, το κράτος δανείζεται και έτσι γινόμαστε υποχείρια των ξένων.
Χρειαζόμαστε μία μηχανή ανάπτυξης και προς εκεί πάει το άρθρο 197.
Εάν δε δίνουν δουλειά σε Έλληνες και πρόκειται για κάποιους που κερδίσουν εκ του μακρόθεν να αντιδράσουμε…».

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ:

«Είναι δυνατόν, κ. υπουργέ, να μη μπορεί να λύσει η κυβέρνηση το θέμα των ταξί; 1 εκατομμύριο τουρίστες γυρίζουν στις πατρίδες τους και λένε: «Τι χώρα είναι η Ελλάδα;» Οι δε ταξιτζήδες χάνουν το δίκιο τους με τις ενέργειες τους και καλώ τα κόμματα που έχουν επιρροή στα προεδρεία των ταξιτζήδων να είναι πιο κοντά στην επικράτηση της λογικής. Έρχεται ένας «νέας κοπής» υπουργός και αλλάζει τελείως τη ρύθμιση του προηγούμενου υπουργού – που έχει πολλές περγαμηνές στο ΠΑΣΟΚ.
Μα πως λειτουργείτε στην κυβέρνηση; Ένα τηλεφώνημα δεν μπορούσε να γίνει μεταξύ τους; Εν μέσω τουριστικής περιόδου μας βλέπουν στο BBC, στο EURONEWS, διότι αδυνατείτε να υπηρετήσετε τη λογική!
Έρχονται μηνύματα που πρέπει όλοι να διυλίσουμε, όχι δημοσκοπικά, αλλά ουσιαστικά. Και σας λέω εγώ που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμουν από κάποιους «εξτρίμ» ως ακραίος και σήμερα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που έχω την τιμή να είμαι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός αρχηγός στις δημοσκοπήσεις! Όμως δεν εξετάζω αυτά, αλλά τη λογική επεξεργασία των πραγμάτων».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Φαίνεται ότι πολλοί εκ των βασικών μετόχων – ιδιοκτητών των τραπεζών δεν έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών. Και έτσι βλέπω ούτε καν κρατικοποίηση, αλλά «ευρωπαιοποίηση» των τραπεζών.
Η σωτηρία της χώρας δεν είναι one man’s show αλλά πρέπει αυτήν την ώρα όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν σε συνεννόηση, να γίνει ένα προσκλητήριο των εμπειροτέρων. Η Ευρώπη, εξ ανάγκης και όχι εκ φιλοτίμου, μας έδωσε μία νέα ευκαιρία που δεν πρέπει να την κατασπαταλήσουμε όπως πέρυσι και να αποκομίσουμε μόνο τα πρόσκαιρα οφέλη, αλλά να την εκμεταλλευτούμε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
«Πιστεύετε ότι ο χειρισμός με τα ταξί ήταν ο πλέον εύλογος και ενδεδειγμένος; Βλάπτει τη χώρα αυτή η εικόνα διάλυσης! Ο ναρκισσισμός νομίζω περισσεύει σήμερα! Δεν αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να μπει μια πινελιά στη ρύθμιση για τα ταξί που ήταν έτοιμη και εάν είχε αργήσει μια εβδομάδα η ορκωμοσία θα είχε περάσει»;

ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

«Μπορείτε κ. υπουργέ να σταματήσετε αυτό το χαράτσι της ΕΡΤ που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ; Αυτό που η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε πει ότι δεν πληρώνω αλλά πληρώνω το ρεύμα στο Παρακαταθηκών και Δανείων!
Αφήστε την ΕΡΤ να περπατήσει μόνη της, άλλωστε τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα άλλα μεγάλα ΜΜΕ. Δεν το λέω από ιδιοτέλεια, διότι το δικό μου κανάλι συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, δεν έχει αυτόν τον όγκο και το εύρος. Και σας έχω ξαναπεί ότι έχει πολλούς παραπάνω απ’ όσους χρειάζεται για να λειτουργήσει».