«Το ΠΑΣΟΚ χάνει έδρα προς όφελος του ΛΑΟΣ στα Δωδεκάνησα !»

Συνέντευξη Μίλτου Τσιριγωτάκη, Πολιτευτή Δωδεκανήσων του  ΛΑΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Τσιριγωτάκη, είστε ο 1ος  σε ψήφους υποψ. Βουλευτής  του
ΛΑΟΣ στα Δωδεκάνησα. Αίσθηση έκανε  η σιγουριά που εκφράσατε σε
τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρόδου  ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα προς όφελος
του ΛΑΟΣ.  Μήπως είναι απλώς «ευσεβείς κομματικοί  πόθοι»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι μετρήσεις που διαθέτει  το ΠΑΣΟΚ   δείχνουν ότι θα πρέπει να «αποχαιρετήσει» τις  4 έδρες που έχει σήμερα  στα Δωδεκάνησα . Στις επόμενες εκλογές θα δυσκολευθεί να κρατήσει έστω και τις μισές . Κάθε σοβαρή μέτρηση  δίνει σε εμάς 1 έδρα στα Δωδεκάνησα. Θα είναι  μεγάλη επιτυχία του ΛΑΟΣ και επιβράβευση των προσπαθειών του Γ. Καρατζαφέρη.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Δηλαδή ο κ. Καρατζαφέρης έχει από καιρό στοχοθετήσει αυτή την
δρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο κ. Καρατζαφέρης  στοχοθέτησε σωστά και έγκαιρα τα προβλήματα των νησιών μας . Θυμίζω ότι ήδη ως ευρωβουλευτής είχε ασχοληθεί με το “ ALL INCLUSIVE”,  τη λαθρομετανάστευση, είχε ζητήσει επαναφορά του μειωμένου δασμολογίου των Δωδεκανήσων που κατήργησε το ΠΑΣΟΚ , είχε ζητήσει να σταματήσει το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο απέναντι από την Ρόδο κ.α.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Στα ροδίτικα ΜΜΕ αναφέρατε ότι πήρατε μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ  γι’ αυτό το τελευταίο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι είχα την τιμή να προσφύγω μαζί  με έναν από τους καλύτερους Ελληνες βουλευτές, τον Εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη καθώς  και με  τον πετυχημένο  δημοσιογράφο Άρη Σπίνο στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητούμε άμεσο πάγωμα των σχεδίων της  Άγκυρας. Ηδη μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται συζήτηση στις Βρυξέλλες για το θέμα στην οποία θα παραστούμε για να αναδείξουμε τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα και την επιθετικότητα των Τούρκων.