Η επιστροφή από τη Λιβύη του Γιώργου Μπατατούδη

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Γιώργος Μπατατούδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε καταφύγει στη Λιβύη μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του.
    Ο πρώην πανίσχυρος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ βρισκόταν στην Τρίπολη της Λιβύης, αλλά μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με τους επαναστάτες που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, διέφυγε προς Ντουμπάι απ’ όπου έφτασε στην Αθήνα.
 
Ο Γιώργος Μπατατούδης, δεν κινδυνεύει πλέον με σύλληψη, καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν φυγόδικος, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης ποινής ως τις 9/5/2012. Εκείνο που εκκρεμεί για τον Μπατατούδη είναι η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, περιορισμό που ήδη είχε κινήσει τη διαδικασία για την άρση του.
    Πέρσι τον Ιούνιο είχε προηγηθεί η σύλληψη του πρώην μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του στο Χρηματιστήριο, στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα media. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κινούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες
για την έκδοσή του στη χώρα, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε ή ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Τότε εκκρεμούσε η ποινή κάθειρξης 10 ετών, η οποία και τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη χώρα.
    Ο Μπατατούδης είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με κάθειρξη δέκα χρόνων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
    Κατηγορήθηκε ότι κατήρτισε τον Απρίλιο του 2011 σύμβαση με εταιρεία δικών του συμφερόντων, την Interactive και παραχώρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ έναντι του ποσού των 1,3 δις δραχμών.
    Το δικαστήριο στο οποίο ο Μπατατούδης εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, δέχθηκε πως ο επιχειρηματίας γνώριζε πως η τιμή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, αλλά είχε ως στόχο να τα πουλήσει διαδοχικά σε άλλες εταιρείες, ώστε να καταλήξουν σε εταιρεία στην οποία ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης, για να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί στην ελεύθερη αγορά την τιμή των δικαιωμάτων του.
    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λιβύη, ο Μπατατούδης είχε συνεργασία και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες και είχε δραστηριοποιηθεί σε αρκετούς οικονομικούς τομείς.
    Πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι εξαιτίας της επανάστασης στη Λιβύη έχασε πολλά.
    Ο Έλληνας επιχειρηματίας που στο παρελθόν είχε κι άλλες καταδικαστικές αποφάσεις, ήταν «κυρίαρχος» στην εποχή της τρελής κούρσας του Χρηματιστηρίου και της φούσκας που ακολούθησε.
    Ιδιοκτήτης μιας μεσαίας τεχνικής εταιρείας μετατράπηκε σε ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας, επενδυτή στις τηλεπικοινωνίες, καναλάρχη και «άνθρωπο που αγόραζε τα πάντα».
    «Απογειώθηκε» με τις μετοχές της ΕΡΓΑΣ και Intersat, συμμετείχε σε κοινοπραξίες, όπως στην Αττική Οδό, αγόρασε το θέατρο «Μετροπόλ», απέκτησε το Seven X, ανακοίνωσε τη δημιουργία δορυφορικού μπουκέτου και είχε άριστες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με στελέχη τραπεζών, όπως η Αγροτική. Για τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα ο Μπατατούδης δεν καταδικάστηκε ποτέ τελεσίδικα, για τις χρηματιστηριακές υποθέσεις που κατηγορήθηκε.
    Φίλοι του και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, επιμένουν ακόμα και σήμερα πως την «πλήρωσε» γιατί αναμείχθηκε με το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι «Μπάτμαν», όπως τον αποκαλούσαν, με την «είσοδό» του στην Τούμπα είχε τη δυνατότητα να αλλάξει τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ:  blackmoney2011.blogspot.com