ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΒΙΛΕΣ

Στους… χαλεπούς καιρούς για πολιτικούς, σχεδόν όλοι κοιτάζουν το διπλανό τους με καχυποψία. Ιδιαίτερα όταν αυτός, μετά από τη θητεία του σε κάποια κυβερνητική, ή άλλη κρατική θέση, εμφανίστηκε να διάγει βίο υπερπολυτελή, ή εν πάση περιπτώσει να μεγαλώνει αδικαιολογήτως την περιουσία. Είτε τη δική του, είτε των στενών συγγενών του…
Τις τελευταίες ημέρες, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται πρώην «γαλάζιος» υπουργός. Αυτή τη φορά (σε αντίθεση με προηγούμενες όπου βρίσκονταν, τον πρώην υπουργό «καίνε» τα πανάκριβα ακίνητα που απέκτησε στη διάρκεια της θητείας του. Οι έλεγχοι έχουν βρει αγορές, που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες του και, η υπόθεση που θα «σκάσει» το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκλονίσει, καθώς αφορά θέμα, το οποίο ήδη απασχολεί την κοινή γνώμη.

Αναστάτωση στη ΝΔ
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ανάστατοι, καθώς μαθαίνουν ότι το ΣΔΟΕ ερευνά τα ακίνητα του εν λόγω συναδέλφου τους, τα οποία αποκτήθηκαν επί υπουργικής θητείας του. Και επειδή όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι κάτι ύποπτο υπάρχει, ετοιμάζονται να τον «αποκηρύξουν».
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατείχε νευραλγική κυβερνητική θέση και θεωρείτο από τα «ισχυρά» στελέχη του κόμματος. Έτσι, του ανατέθηκε και το συγκεκριμένο υπουργείο, στο οποίο χρημάτισε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του όμως, προχώρησε σε αγορές πανάκριβων ακινήτων. Συγκεκριμένα, ο τότε υπουργός αγόρασε εκείνη την περίοδο:
- Μια μεζονέτα στα Βόρεια Προάστια. Δεν είναι μόνο η περιοχή, που κάνει το ακίνητο πανάκριβο, αλλά και το μέγεθος και οι ανέσεις που έχει.
- Άγνωστο αριθμό από παραθαλάσσια εξοχικά. Πρόκειται για «βιλίτσες» σε ειδυλιακή περιοχή της χώρας που μπορούν να αποφέρουν έσοδα και από την ενοικίασή τους. Το γεγονός ότι «τα χτυπάει το κύμα» τα κάνει απλησίαστα για αγορά στους «κοινούς θνητούς».
- Σαλέ σε γνωστό χειμερινό θέρετρο. Είναι τα «must» για όλους τους κοσμικούς, για τις χειμερινές εξορμήσεις. Ο πρώην υπουργός το αγόρασε για προσωπική ευχαρίστηση, αφού το επισκέπτεται συχνά. Πολλές φορές φιλοξενώντας και συναδέλφους του, αφού είναι αρκούντως ευρύχωρο.
- Υπερπολυτελή βίλα στη Μύκονο. Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ είναι βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο ακίνητο συνδέεται με τον ίδιο υπουργό, όμως δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι «γραμμένο» στον ίδιο, ή σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
Βρίσκεται σε πολύ καλή περιοχή του «νησιού των ανέμων» και διαθέτει όλα τα κομφόρ.
Είναι σχεδόν αυτονόητο, ότι οι άνδρες του ΣΔΟΕ ελέγχουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, «ξεσκονίζοντας» όλες τις κινήσεις που έγιναν σε αυτόν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη νευραλγική θέση, που του ανατέθηκε. Παράλληλα, ανοίγονται και ελέγχονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί στενών συγγενικών του προσώπων, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και εκεί «περίεργες» συναλλαγές.
Από την έρευνα, δεν ξεφεύγει ούτε και το σκάφος του πρώην υπουργού, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι προκύπτει κάτι ύποπτο γι’ αυτό. Κι αυτό, γιατί το εν λόγω σκάφος ούτε ιδιαίτερα μεγάλο είναι, ούτε ιδιαίτερα ακριβό.

Τα ακίνητα «καίνε» πρώην υπουργό της Ν.Δ.
«Οι έλεγχοι έχουν βρει αγορές, που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες του και η υπόθεση που θα «σκάσει» το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συγκλονίσει, καθώς αφορά θέμα, το οποίο ήδη απασχολεί την κοινή γνώμη

Τεκμήριο… ενοχής
Το «πρόβλημα» βέβαια, δεν είναι η αγορά των ακινήτων αυτή καθεαυτή, αλλά ο τρόπος απόκτησής τους. Γιατί εδώ, υπάρχει ένα μεγάλο «τεχνικό» πρόβλημα: Τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και η σύζυγός του, δεν έχουν εισοδήματα, που να μπορούν να δικαιολογήσουν την αγορά τόσο ακριβών ακινήτων. Για την ακρίβεια, δεν έχουν σχεδόν… καθόλου εισοδήματα, με δεδομένο ότι και οι δυο τους δεν είναι ενεργοί επαγγελματικά, εδώ και πολλά χρόνια, πολλά χρόνια πριν το στέλεχος της ΝΔ αναλάβει τη νευραλγική θέση στην κυβέρνηση.
Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι αυτονόητο: Πώς βρέθηκαν τα χρήματα για να αποκτηθούν όλα αυτά τα ακίνητα; Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια σειρά αγορών πανάκριβων πολυτελών κτισμάτων σε περιοχές που «έκαιγαν», την εποχή που αποκτήθηκαν, το ερώτημα γιγαντώνεται. Ιδιαίτερα δε, αν όλες αυτές οι αγορές συνδυαστούν με υπόθεση που ήδη ερευνάται.
Αυτό ακριβώς είναι που εξετάζουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ, οι οποίοι σημειωτέον, φαίνεται πως έχουν δίπλα τους στις έρευνες και τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ (που γνωρίζει για τις έρευνες), αφού εκτιμάται πως αν βρεθεί «λαυράκι» θα είναι ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κάθαρση τόσο του κόμματος, όσο και γενικότερα των κακώς κειμένων της πολιτικής ζωής του τόπου.