ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην παρέμβαση του κατά τη σημερινή συζήτηση στου Βουλή, σχολιάζοντας καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, κ. Π. Καμμένου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικάου, τόνισε τα εξής.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εδώ και λίγες ώρες ετέθη δημόσια ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα από το βουλευτή της ΝΔ, τον κ. Π. Καμμένο.
Ο κ. Καμμένος – ο οποίος τυγχάνει να έχει συμμετάσχει σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές και φαίνεται ότι κατέχει την τέχνη της έρευνας – είπε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο στον κ. Χατζηνικολάου ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι «έμμισθος broker». Και καταλήγει σε κάποιο πρόσωπο που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και έβγαλε λεφτά από εκεί, τον κ. Μαργέλλο, τον «άνθρωπο του καλαμποκιού».
Είναι δυνατόν; Να λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι «έμμισθος broker»;
Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό! Θα ήθελα να ακουστεί εδώ στην Αίθουσα, τι απαντά η κυβέρνηση και πως τοποθετείται επισήμως το κόμμα του κ. Καμμένου σε αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες.
«Έμμισθος broker» και κόλπα εις βάρος της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός; Αυτό θα ήταν εσχάτη προδοσία. Περιμένω τις εξηγήσεις για να μπορέσω να ησυχάσω.

Ύστερα από μεσολαβήσασα παρέμβαση του κ. Καμμένου και του πρώην προέδρου της Βουλής, κ. Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ακούστηκαν κάποια πράγματα μέσα στην αίθουσα και αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω. Εάν δεν είναι χώρος αναφοράς το Κοινοβούλιο, ποιος είναι χώρος αναφοράς; Τα «παράθυρα» των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων; Ακούστηκε μια συγκλονιστική καταγγελία ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι «έμμισθος broker»! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ήταν υποχρέωσή μας να το φέρουμε στο Κοινοβούλιο. Ήδη αναπαράγεται, το έχουν πάρει τα ξένα κανάλια. Πρέπει, λοιπόν, το θέμα να εξαντληθεί εδώ πριν φουντώσει. Είναι θεσμική υποχρέωσή σας όταν κάποια θέματα δημιουργούν συνθήκες απειλής για το Έθνος, να τα συζητάμε στην Αίθουσα.
Άκουσα με προσοχή τι είπε ο κ. Καμμένος. Δεν ξέρω εάν δικαιολογούν το «έμμισθος broker», αλλά όταν ακούγεται ότι ο αδελφός του Πρωθυπουργού συμμετέχει στο καταγγελλόμενο «πάρτυ», αυτό του Μαργέλλου κι όταν αυτό συνδυάζεται με την υπερκινητικότητα του άλλου αδερφού του Πρωθυπουργού, που πότε βρίσκεται στα Βαλκάνια με έναν επιχειρηματία, πότε στο προεδρικό αεροσκάφος χωρίς να έχει ρόλο στο Άμπου Ντάμπι.
Όσον αφορά αυτό που ακούστηκε με το Συμβούλιο Επικρατείας και τα 80 εκατ. ευρώ κ. Πρόεδρε, θα μπορούσε κάλλιστα το ΠΑΣΟΚ με την πλειοψηφία που έχει να κάνει Εξεταστική Επιτροπή. Να ψάξουμε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Γιατί κουκουλώθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών; Προφανώς το ΠΑΣΟΚ κάνει επιλεκτικές Εξεταστικές Επιτροπές και φοβάται να μπει στο βάθος. Γιατί αν κάναμε πράγματι Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή για τις υποκλοπές, θα οδηγούσε εκεί που είναι ο Στρος Καν.